Un fost şef al Pentagonului îi cere lui Biden să renunţe la controlul exclusiv al codurilor nucleare: ”Un preşedinte american obţine dreptul absolut de a declanşa un război nuclear”

  • William Perry, fost ministru al Apărării i-a recomandat lui Joe Biden să renunţe la controlul exclusiv al codurilor nucleare.
  • Perry: "Este timpul să retragem ”mingea de fotbal” nucleară de la acest preşedinte şi de la toţi care care îi vor succeda”
  • Preşedintele Statelor Unite este însoţit în permanenţă de un consilier militar care transportă o servietă, supranumită 'mingea de fotbal' nucleară, care conţine toate elementele necesare unei lovituri nucleare.
21839 afișări
Imaginea articolului Un fost şef al Pentagonului îi cere lui Biden să renunţe la controlul exclusiv al codurilor nucleare: ”Un preşedinte american obţine dreptul absolut de a declanşa un război nuclear”

Profimedia

„Antidemocratic, depăşit, inutil şi extrem de periculos”. În aceşti termeni, fostul ministru american al apărării, William Perry, a cerut viitorului preşedinte american, Joe Biden, să renunţe la controlul exclusiv asupra codurilor nucleare.
 
Într-un editorial publicat de cotidianul Politico, şi preluat de Le Figaro, William Perry, care a fost ministrul Apărării lui Bill Clinton din 1994 până în 1997, menţionează că Donald Trump, acuzat că a încurajat violenţele de la Capitoliu, „încă are degetul pe buton nuclear".
 
"Este timpul să retragem ”mingea de fotbal” nucleară de la acest preşedinte şi de la toţi care care îi vor succeda. Nu mai este nevoie de acest lucru şi însăşi existenţa sa reprezintă un pericol pentru securitatea noastră naţională,” a adăugat Perry.
 
Preşedintele Statelor Unite este însoţit în permanenţă de un consilier militar care transportă o servietă, supranumită 'mingea de fotbal' nucleară, care conţine toate elementele necesare unei lovituri nucleare.
 
Fostul şef al Pentagonului spune că, odată ales, un preşedinte american „obţine dreptul absolut de a declanşa un război nuclear. Nu are nevoie de o a doua opinie. Ministrul apărării nu are niciun cuvânt de spus. Congresul nu joacă niciun rol ”.
 
De ce ne asumăm acest risc? Chiar credem că un preşedinte ar trebui să aibă puterea divină de a distruge instantaneu planeta?” se întreabă William Perry.
 
Liderul democrat al Congresului SUA, Nancy Pelosi, a declarat că a vorbit cu lideri din armata SUA pentru a se asigura că Donald Trump nu poate folosi codurile nucleare, caracterizându-l drept un ”preşedinte dezechilibrat.” 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici