Un francez cu o boală incurabilă îşi trasmite în direct moartea, după ce i-a fost respinsă cererea de a fi eutanasiat. Facebook a blocat trasmisia

  • Alain Cocq este un francez de 57 de ani care suferă de o boală incurabilă şi vrea să-şi transforme moartea într-un manifest pentru legalizarea eutanasiei.
  • Bărbatul a anunţat că renunţă la tratament şi la alimentaţie pentru că i-a fost refuzată cerinţa de a fi eutanasiat.
  • Psihologii spun că există şi în România astfel pacienţi care suportă durerea, dar suferinţa lor nu este vizibilă.
2994 afișări
Imaginea articolului Un francez cu o boală incurabilă îşi trasmite în direct moartea, după ce i-a fost respinsă cererea de a fi eutanasiat. Facebook a blocat trasmisia

Un francez cu o boală incurabilă îşi trasmite în direct moartea, după ce i-a fost respinsă cererea de a fi eutanasiat. Facebook i-a blocat trasmisia

Alain stă la pat în propria locuinţă din oraşul francez Dijon şi este activ pe Facebook, unde are de gând să-şi transmită moartea. Anunţul său de a renunţa la medicamente şi la alimentaţie a atras mii de comentarii aprinse pe profilul său social. Una din postările recente este un denunţ la adresa Facebook care i-a blocat transmisiile video live până în 8 septembrie.
 
Boala extrem de rară care îi afectează circulaţia sângelui i-a marcat ultimii 34 de ani din viaţa şi acum ar fi vrut să moară fără durere prin administrarea unui sedativ puternic. Dorinţa lui Alain a fost refuzată de autorităţi şi nici preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, nu-l poate ajuta.
 
Psihologii spun că în astfel de cazuri suferinţa insuportabilă şi lipsa unei motivaţii blochează orice terapie.
 
Keren Rosner - psiholog: Există cazuri în care o persoană îşi găseşte un punct de sprijin în convingeri religioase. Atunci îşi dă sens vieţii lui prin credinţa lui. Sunt şi în România multe cazuri însă sunt trecute sub tăcere. Sunt acei pacienţi care nu sunt vizibili, care îşi trăiesc suferinţa în singurătate. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici