Un fugar din Coreea de Nord, împuşcat la graniţa cu China, a fost confirmat cu noul coronavirus. Regimul de la Phenian a negat mult timp prezenţa virusului pe teritoriul ţării

Un fugar din Coreea de Nord, împuşcat de autorităţile chineze, la graniţa între cele două state, a fost confirmat cu infecţia de coronavirus.

2878 afișări
Imaginea articolului Un fugar din Coreea de Nord, împuşcat la graniţa cu China, a fost confirmat cu noul coronavirus. Regimul de la Phenian a negat mult timp prezenţa virusului pe teritoriul ţării

Un fugar din Coreea de Nord, împuşcat la graniţa cu China, a fost confirmat cu noul coronavirus. Regimul de la Pheninan a negat mult timp prezenţa virusului pe teritoriul ţării

Bărbatul a fost împuşcat de poliţiştii chinezi şi rănit, pe 20 aprilie, când acesta încerca să traverseze râul Tumen. El voia să treacă graniţa fraudulos, din Coreea de Nord către China, potrivit Daily NK.
 
Fugarul a fost transportat la un spital din Longjing, unde i s-au făcut mai multe analize medicale, printre care, testul de coronavirus. Rezultatele au confirmat că bărbatul este pozitiv cu infecţia de SARS-CoV-2.
 
Bărbatul se află acum în carantină, însă nu este clar momentan care va fi apoi soarta lui.
 
Autorităţile din Coreea de Nord au negat mult timp că există cazuri de coronavirus pe teritoriul ţării lor. 
 
În urmă cu o săptămână însă, autorităţile nord-coreene au recunoscut pentru prima dată prezenţa virusului. Potrivit South China Morning Post şi Radio Free Asia, oficialii le-au transmis  unor responsabili locali, fără să dea cife, că în Coreea de Nord există cazuri de coronavirus şi i-au mobilizat pe aceştia pentru a limita răspândirea virusului.
 
Coreea de Nord şi-a închis complet graniţele în luna februarie, iar 380 de cetăţeni străini, majoritatea diplomaţi din alte ţări, au fost băgaţi în carantină.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici