Un german a murit în urma complicaţiilor generate de MERS

Un bărbat în vârstă de 65 de ani a murit în Germania din cauza complicaţiilor generate de sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS), a anunţat Ministerul Sănătăţii din Saxonia Inferioară, relatează Wall Street Journal, în ediţia electronică.

163 afișări
Imaginea articolului Un german a murit în urma complicaţiilor generate de MERS

Un german a murit în urma complicaţiilor generate de MERS (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Bărbatul a contractat boala în Emiratele Arabe Unite în februarie şi şi-a revenit după infecţia cu MERS, la spitalul din Osnabrück, dar a murit într-o altă clinică la 6 iunie din cauza unei infecţii la plămâni, a precizat ministerul.

Bărbatul ar fi contractat boala în timp ce vizita un târg de animale. Cămilele sunt cele care transmit în mod obişnuit acest virus, potrivit ministerului.

Acesta a precizat că peste 200 de persoane au fost testat pentru MERS, dar bărbatul nu a transmis boala altcuiva.

Institutul Robert Koch, agenţia pentru previnerea şi controlul bolilor din Germania, a declarat că acesta este al treilea caz de MERS din ţară. În 2012 şi 2013, pacienţi din Qatar şi Emiratele Arabe Unite au urmat tratament pentru MERS în Germania, iar unul dintre pacienţi a murit, a anunţat Institutul Robert Koch.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici