Un grup anarhist grec a vandalizat sediul companiei farmaceutice Novartis de la Atena

Mai mulţi membri ai mişcării anarhiste Rouvikonas din Grecia au spart geamurile şi au aruncat vopsea pe sediul producătorului elveţian de medicamente Novartis de la Atena, au anunţat, duminică, autorităţile locale, relatează site-ul agenţiei Reuters.

385 afișări
Imaginea articolului Un grup anarhist grec a vandalizat sediul companiei farmaceutice Novartis de la Atena

Un grup anarhist grec a vandalizat sediul companiei farmaceutice Novartis de la Atena

Aproximaiv 30 de persoane au fost implicate în actul de vandalism, care a avut loc la ora locală 05.15, a informat un oficial al poliţiei, care a adăugat că nicio persoană nu a fost rănită.

Într-un comunicat pe internet, gruparea Rouvikonas a declarat că atacul are legătură cu politicienii şi doctorii acuzaţi că ar fi primit mită de la compania farmaceutică Novartis.

Parlamentul din Grecia a votat, joi dimineaţă, în favoarea formării unei comisii de anchetă care să investigheze persoanele acuzate că a fi primit mită.

Cei zece politicieni socialişti şi conservatori neagă orice acuzaţie, susţinând că actualul Guvern a diseminat informaţii false în scopul de a îi opri să câştige alegerile care vor avea loc în 2019.

Procurorii anchetează, deja, rolul persoanelor implicate şi care nu fac parte din politică. Oficialii companiei Novartis nu au făcut, încă, niciun comentariu privind atacul de duminică.

Printre cei vizaţi în documentele depuse la Parlament se numără fostul lider al partidului Noua Democraţie, fostul premier Antonis Samaras, fostul ministru al Finanţelor Evangelos Venizelos şi actualul guvernator al Băncii Centrale din Grecia, Yannis Stournaras.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici