Un imam are legătură cu atacul de la Fort Hood şi cel eşuat de la Crăciun

Imamul Anwar al-Aulaqi ar avea legătură cu atacul comis în noiembrie la baza militară americană Fort Hood, dar şi cu atentatul eşuat împotriva zborului Amsterdam-Detroit de la 25 decembrie, a anunţat duminică un consilier al preşedintelui Barack Obama pentru combaterea terorismului.

17 afișări
Imaginea articolului Un imam are legătură cu atacul de la Fort Hood şi cel eşuat de la Crăciun

Imamul Anwar al-Aulaqi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anwar al-Aulaqi, un preot musulman născut în Statele Unite, dar care locuieşte în prezent în Yemen, "ne pune probleme. El încearcă să instige la (comiterea de) acte teroriste", a declarat pentru postul american de televiziune CNN consilierul prezidenţial, John Brennan.

"Potrivit anumitor informaţii, Aulaqi a avut o legătură directă cu (Abdul Farouk) Abdulmutallab", nigerianul acuzat de tentativă de detonare a zborului 253 al companiei americane Northwest Airlines, a adăugat el, confirmând informaţiile publicate de presă.

Numele imamului Anwar al-Aulaqi a fost deja menţionat în atacul soldat cu 13 morţi şi 42 de răniţi la 5 noiembrie la Fort Hood (statul Texas), cea mai mare bază a armatei americane. Agresorul, psihiatrul militar Nidal Hasan, a discutat în 2008 despre uciderea unor cetăţeni americani cu imamul, a povestit Aulaqi recent, subliniind că se cunosc de nouă ani.

"Părerea mea este că maiorul Hasan a comis singur acest atentat", dar "a fost inspirat de discursul unor persoane ca Aulaqi", a adăugat consilierul prezidenţial.

Brennan a refuzat totuşi să califice atacul de la Fort Hood drept un atentat terorist. "Continuăm să anchetăm acest lucru", a afirmat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici