Un imigrant a murit în tunelul de sub Canalul Mânecii încercând să ajungă în Marea Britanie

Un bărbat a murit marţi în tunelul de sub Canalul Mânecii, pe un marfar, în timp ce încerca să ajungă în Marea Britanie, a anunţat operatorul Eurotunnel, relatează BBC News online.

547 afișări
Imaginea articolului Un imigrant a murit în tunelul de sub Canalul Mânecii încercând să ajungă în Marea Britanie

Un imigrant a murit în tunelul de sub Canalul Mânecii încercând să ajungă în Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Operatorul a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că trenul a fost oprit în urma incidentului, care a avut loc de partea franceză a tunelului, către ora 4.00 GMT (7.00, ora României).

Cursele froviare de pasageri şi de marfă înregistrează întârzieri. Eurotunnel îşi sfătuieşte clienţii să-şi refacă planurile de călătorie.

Incidentul are loc la doar câteva zile după ce aproximativ 150 de imigranţi clandestini au încercat să intre cu forţa în terminal, în Franţa.

Este vorba despre a doua victimă în doar două săptămâni, după ce un eritreean a murit încercând să ajungă cu trenul la Coquelles, luna trecută.

Circumstanţele morţii imigrantului erau necunoscute imediat.

"Serviciile (de transport feroviar sunt parţial suspendate, iar perturbarea afectează în principal transportul de marfă", a declarat un purtător de cuvânt al Eurotunnel, "Serviciile pentru pasageri înregistrează uşoare întârzieri", a precizat el. "Lucrăm să restabilim integral serviciile cât mai rapid posibil", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Potrivit presei, traficul rutier a fost de asemenea perturbat în zona intrării în tunel, la Folkestone, şi în portul Dover.

Compania britanică a autostrăzilor a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că pe autostrada "#M20, către est, se înregistrează întârzieri în apropiere de terminalul J11a @LeShuttle. Întârzieri pe #A20 între tunelul Roundhill şi @Port_of_Dover. Provocate de trafic intens".

Poliţia din Kent a anunţat că nu intenţionează să intervină.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici