Un imigrant român a salvat o fetiţă dintr-un incendiu, în Statele Unite

Un imigrant român a dat dovadă de eroism, salvând o fetiţă de nouă ani dintr-un incendiu care a cuprins joi o casă din Detroit, în Statele Unite, relatează site-ul Detroit Free Press.

28 afișări
Imaginea articolului Un imigrant român a salvat o fetiţă dintr-un incendiu, în Statele Unite

Un imigrant român salvează o fetiţă dintr-un incendiu, în Statele Unite (Imagine: Alex Chitu/Arhiva Mediafax Foto)

Fetiţa, Tahanne Shohatee, se afla încă în comă joi noaptea la Spitalul de pediatrie din Michigan, a declarat vărul ei, Hamzah Shohatee. Sora fetei a avut şi ea nevoie de îngrijiri medicale din cauza inhalării de fum, într-unul dintre cele două incendii care au devastat joi vestul oraşului Detroit. Celălalt incendiu a provocat însă moartea unei bătrâne în vârstă de 95 de ani.

Liviu Talos, în vârstă de 45 de ani, a fost trezit de ţipete şi a văzut casa vecinilor de peste drum în flăcări, a declarat acesta. Aflând că fata vecinului era încă înăuntru, s-a acoperit cu o pătură udă, dar fumul era prea intens pentru a putea intra. Într-o a doua încercare, a folosit o mască pentru zugrăvit care avea un filtru de aer. S-a căţărat deasupra garajului şi a sărit în camera plină de fum. Nu putea să vadă nimic, dar s-a târât pe jos până a găsit copilul.

Un alt vecin i-a acordat fetei primul ajutor până la sosirea salvării.

Talos afirmă că nu a făcut nimic deosebit şi că oricine în locul său ar fi făcut la fel. "Când am văzut familia acolo, nu am putut să mă abţin. Nu puteam să las fata să moară", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici