Un incendiu a izbucnit la periferia oraşului italian Bologna, după un accident rutier/ Două persoane au murit, iar alte 84 au fost rănite/ MAE: Autorităţile nu au anunţat victime de cetăţenie română | VIDEO

Un incendiu de amploare a izbucnit, luni, după producerea unui accident pe o şosea situată în apropierea aeroportului din oraşul italian Bologna, informează site-ul cotidianului La Repubblica. Cel puţin două persoane au murit, iar alte 84 au fost rănite în urma incidentului, anunţă autorităţile italiene, citate de cotidianul La Repubblica. Ministerul Afacerilor Externe a transmis că până în acest moment nu au fost semnalate victime de cetăţenie română.

5266 afișări
Imaginea articolului Un incendiu a izbucnit la periferia oraşului italian Bologna, după un accident rutier/ Două persoane au murit, iar alte 84 au fost rănite/ MAE: Autorităţile nu au anunţat victime de cetăţenie română | VIDEO

Foto: Twitter/News_Executive

Un TIR care transporta acid a lovit mai multe maşini pe şoseaua de centură a oraşului Bologna, în zona Borgo Panigale / Casalecchio.

În urma coliziunii, a izbucnit un incendiu de amploare.

Numeroase echipaje de pompieri şi ambulanţe au intervenit la accident.

Luni dimineaţă, un alt accident s-a produs la periferia oraşului Padova, informează publicaţia Corriere del Veneto. O autoutilitară a intrat în coliziune cu un TIR, pe Autostrada A4, între Grisignano şi Padova, în zona Villafranca Padovana. Cele două vehicule au luat foc în urma accidentului, soldat cu doi morţi.

UPDATE MAE: Autorităţile italiene nu au anunţat nicio victimă de cetăţenie română la explozia din Bologna

Ministerul Afacerilor Externe, a transmis, luni, printr-un comunicat remis MEDIAFAX, că până în acest moment cu a fost semnalată nicio victimă de cetăţenie română în explozia produsă în apropierea aeroportului din Bologna, Italia, iar Consulatul României din Bologna urmăreşte evenimentul.

„Consulatul General al României la Bologna urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de explozia produsă în apropierea aeroportului din Bologna, Republica Italiană. Oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate”, a precizat Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Până în prezent nu au fost semnalate victime de cetăţenie română, după cum menţionează MAE.

„Până în prezent, autorităţile italiene nu au notificat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul oficiului consular nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară”, se arată în acelaşi comunicat.

Consulatul General al României la Bologna se ocupă de monitorizarea situaţiei şi pune la dispoziţie numerele de telefon, pentru a fi contactat, pentru acordarea asistenţă consulară.

„Precizăm faptul că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatul General al României la Bologna: +39 051 5872120; +39 051;5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 349 1178220. Consulatul General al României la Bologna monitorizează situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune”, completează Ministerul Afacerilor Externe, în comunicatul remis MEDIAFAX.

Cel puţin două persoane au murit, iar alte 67 au fost rănite

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici