Un incendiu de vegetaţie face ravagii în apropiere de Atena. Mai multe case şi un spital au fost evacuate

Un incendiu de vegetaţie în Grecia, alimentat de vânturi puternice, a făcut ravagii în regiunea muntoasă Penteli, în apropiere de Atena, determinând autorităţile să ordone evacuarea a cel puţin patru zone şi a unui spital, potrivit Reuters.

277 afișări
Imaginea articolului Un incendiu de vegetaţie face ravagii în apropiere de Atena. Mai multe case şi un spital au fost evacuate

Un incendiu de vegetaţie face ravagii în apropiere de Atena. Mai multe case şi un spital au fost evacuate

Nori grei de fum se ridicau marţi pe cer deasupra muntelui Penteli, unde incendiul a izbucnit la ora 14.30 GMT, la aproximativ 27 km la nord de centrul Atenei.

Imaginile arătau templul Partenon de pe dealul Acropole acoperit de o lumină roşie din cauza incendiului care ardea în fundal. La căderea nopţii, flăcările erau vizibile de pe insula Evia, la aproximativ 50 km distanţă, potrivit martorilor.
Presa locală a relatat că focul a ars cel puţin o casă, dar pompierii nu au confirmat informaţia. Nu au fost raportate răniţi, a precizat brigada de pompieri.

Aproximativ 420 de pompieri asistaţi de 85 de maşini încercau să domolească incendiul, care ardea pe mai multe fronturi până la sfârşitul după-amiezii. Mai mult de 24 de elicoptere şi avioane au aruncat anterior apă asupra flăcărilor, dar au fost nevoite să oprească operaţiunile pe timp de noapte din motive de siguranţă.

Autorităţile au ordonat evacuarea a patru zone, Drafi, Anthousa, Dioni şi Dasamari. De asemenea, au sfătuit locuitorii din mai multe zone să se pregătească de evacuare.

Un spital şi Observatorul Naţional din Atena au fost evacuate ca măsură de precauţie. Traficul a fost oprit pe drumurile care duc spre Penteli, iar poliţia îi ajuta pe locuitori să găsească drumul de ieşire din zonele afectate de incendiu.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a prezidat o teleconferinţă cu autorităţile de protecţie civilă cu privire la incendiu.

„Astăzi este o zi dificilă. Ne aflăm în vârful sezonului de incendii, iar condiţiile actuale facilitează izbucnirea şi răspândirea incendiilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Pompieri, Yiannis Artopios.

Artopios a declarat anterior pentru televiziunea de stat ERT că incendiul a fost un caz „dificil” şi că 28 de pompieri din România asistă pompierii locali.

„Ne luptăm cu el, încercăm să înconjurăm focul”, a spus Artopios.

Vântul era prognozat să persiste până miercuri după-amiază.

Peste 200 de pompieri şi echipamente din Bulgaria, Franţa, Germania, România, Norvegia şi Finlanda vor fi în alertă în timpul celor mai fierbinţi luni iulie şi august în Grecia.

Anul trecut, incendiile de vegetaţie au devastat aproximativ 121.000 de hectare de păduri şi tufişuri în diferite părţi ale Greciei, în timp ce ţara s-a confruntat cu cel mai mare val de căldură din ultimii 30 de ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici