Un incendiu la un depozit de carburant ameninţă capitala libiană Tripoli

Un incendiu la un depozit de carburant, situat la aproximativ zece kilometri de capitala libiană, nu a putut să fie controlat de către pompieri, a declarat luni pentru AFP un purtător de cuvânt al Companiei Naţionale a Petrolului (NOC), avertizând că există riscul unei "catastrofe".

194 afișări
Imaginea articolului Un incendiu la un depozit de carburant ameninţă capitala libiană Tripoli

Un incendiu la un depozit de carburant ameninţă capitala libiană Tripoli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Depozitul, situat pe drumul către aeroport, pe care se desfăşoară de două săptămâni confruntări armate violente între miliţii rivale, a fost atins duminică seara de o rachetă care a provocat un incendiu.

"Pompierii au încercat ore în şir să stingă focul, dar fără rezultat. Până la urmă şi-au epuizat rezervele de apă şi au plecat", a declarat Mohamed al-Hrari. "Ne mai rămâne opţiunea unei intervenţii aeriene", a adăugat el.

Autorităţile i-au îndemnat pe locuitorii din vecinătate să părăsească zona, de teama unei "explozii de mare amploare".

Guvernul libian a cerut un ajutor internaţional, iar "mai multe ţări au anunţat că sunt dispuse să trimită avioane", se arată într-un comunicat emis de Cabinet.

Cel mai important pericol ar fi o propagare a flăcărilor la rezervoarele de gaz aflate în aceeaşi incintă, administrată de căttre companiaa publică Brega, care efectuează distribuirea derivatelor de petrol şi gaz, potrivit lui al-Hrari.

"O mare explozie riscă să se producă şi va provoca pagube pe o rază de trei până la cinci kilometri", a mai declarat el.

Aeroportul de la Tripoli este închis de la 13 iulie, când au început confruntările armate între miliţii. În total, 97 de persoane au fost ucise, iar alte aproximativ 400 au fost rănite, în aceste confruntări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici