Un individ a ameninţat că va detona o grenadă în apropierea unei benzinării din vestul Franţei şi a cerut să fie primit de Macron

Un bărbat îmbrăcat într-o vestă galbenă fluorescentă, similară cu cele purtate de protestatarii faţă de scumpirea carburanţilor, a fost arestat vineri după ce a ameninţat că va detona o grenadă în apropierea unei benzinării din Angers, vestul Franţei, informează Le Parisien şi Daily Mirror.

645 afișări
Imaginea articolului Un individ a ameninţat că va detona o grenadă în apropierea unei benzinării din vestul Franţei şi a cerut să fie primit de Macron

Un bărbat a ameninţat că va detona o grenadă în apropierea unei benzinării din vestul Franţei

Christophe Castaner, ministrul francez de Interne, a declarat că bărbatul a cerut să fie primit de preşedintele francez Emmanuel Macron.

Individul, cunoscut poliţiei pentru uz de stupefiante, avea asupra lui un obiect ce părea a fi o grenadă lacrimogenă, potrivit autorităţilor.

Poliţia a evacuat oamenii din zonă şi a stabilit un perimetru de securitate.

Individul a fost în cele din urmă arestat.

Timp de peste o săptămână, protestatari îmbrăcaţi în veste reflectorizante, pe care toţi şoferii francezi trebuie să le aibă în vehiculele lor, au blocat autostrăzi din întreaga ţară, obstrucţionând accesul la depozite de carburanţi, centre comerciale şi unele fabrici.

Manifestanţii protestează faţă de scumpirea preţurilor carburanţilor după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a introdus taxe mai mari la combustibil.

Până în acest moment nu este clar dacă individul arestat la Angers chiar are legătură cu aceste proteste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici