Un individ beat a încercat să deturneze un avion de pasageri, în Rusia/ Aeronava a aterizat de urgenţă

Individul beat care a vrut să preia controlul asupra unui avion de pasageri, în Rusia, voia să redirecţioneze aeronave spre Afganistan, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate ruse citate de agenţia Interfax.

1213 afișări
Imaginea articolului Un individ beat a încercat să deturneze un avion de pasageri, în Rusia/ Aeronava a aterizat de urgenţă

Individul le-a cerut piloţilor să redirecţioneze avionul spre Afganistan, a declarat un oficial rus.

"Comandantul aeronavei a decis să aterizeze de urgenţă în Hanti Mansiisk", oraş rus situat la 2.700 de kilometri est de Moscova, a comunicat Comisia de anchetă.

"Încercăm să aflăm circumstanţele a ceea ce s-a întâmplat", a precizat Comisia de anchetă.

Avionul Boeing 737-8LJ aparţine companiei Aeroflot şi efectua o cursă între oraşele ruse Surgut şi Moscova (Cursa SU1515).

La 15 minute după decolare, un pasager li s-a adresat piloţilor cerând schimbarea direcţiei. Aeronava a aterizat de urgenţă pe aeroportul din Hanti-Mansiisk, în centrul Rusiei, a anunţat Comisia rusă pentru combaterea terorismului, citată de agenţia Tass.

La bordul avionului erau 69 de pasageri şi şapte membri ai echipajului.

Conform unor surse citate de postul Russia Today, agresorul, care era în stare de ebrietate, a fost imobilizat şi reţinut. Bărbatul susţinea că era înarmat, dar asupra lui nu au fost găsite arme. Piloţii l-au minţit că sunt nevoiţi să aterizeze pentru realimentarea cu carburant. Zeci de agenţi de poliţie au fost mobilizaţi în jurul avionului imediat după aterizare.

Potrivit agenţiei Interfax, individul este un cetăţean rus care locuieşte în oraşul Surgut şi are antecedente penale.

Astfel de incidente, în care sunt implicate persoane aflate sub influenţă, se întâmplă des. Totuşi, este neobişnuit ca zborul să fie deviat, relatează The Huffington Post. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici