Un întreg departament de poliţie reţinut, după dispariţia unui activist. Nu este prima oară când poliţiştii „joacă” rolul de suspecţi

53 de poliţişti au fost reţinuţi în Mexic, după ce Homero Gómez, un activist de mediu, a dispărut, transmite BBC.

1760 afișări
Imaginea articolului Un întreg departament de poliţie reţinut, după dispariţia unui activist. Nu este prima oară când poliţiştii „joacă” rolul de suspecţi

Sursa FOTO: Profimedia Images

Gómez, care administrează un sanctuar pentru fluturi în oraşul central Ocampo, a fost văzut pentru ultima oară pe 13 ianuarie, potrivit BBC.

Procurorii au declarat că întregul departament de poliţie din Ocampo a fost reţinut, precum şi agenţii de poliţie din Angangueo. Totuşi, procurorii nu au dezvăluit motivele pentru care agenţii de poliţie sunt consideraţi suspecţi în cazul dispariţiei activistului. 

Aceasta nu este prima oară când poliţiştii din Ocampo au fost reţinuţi pentru audieri. În iunie 2018, 27 de poliţişti au fost arestaţi, fiind suspectaţi de implicare în moartea unui politician local, care candida pentru funcţia de primar.

Ocampo este situat în statul Michoacán state, o regiune renumită pentru bandele criminale violente, care mituiesc sau intimidează poliţiştii locali. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici