Un izvor termal din Parcul Naţional Yellowstone ERUPE. Fenomenul spectaculos se produce pentru a patra oară în 60 de ani, în SUA

Un izvor termal de lângă gheizerul Old Faithful din Parcul Naţional Yellowstone a erupt pentru a patra oară în ultimii 60 de ani, a declarat joi un oficial al parcului, relatează The Associated Press.

2966 afișări
Imaginea articolului Un izvor termal din Parcul Naţional Yellowstone ERUPE. Fenomenul spectaculos se produce pentru a patra oară în 60 de ani, în SUA

Un izvor termal din Parcul Naţional Yellowstone erupe pentru a patra oară în 60 de ani, în SUA

Izvorul Ear Spring de pe dealul Geyserelor din Yellowstone a trecut de la starea de inactiv la cea de erupţie aruncând aburi şi apă între înălţimea de 6 şi 9 metri, o înălţime care nu s-a mai înregistrat din anul 1957, a declarat purtătorul de cuvânt al parcului, Neal Herbert. De atunci, a continuat să izbucnească la o înălţime aproape constantă de aproximativ jumătate de metru, a spus acesta.

 

 

Ear Spring, denumit aşa datorită asemănării cu forma unei urechi umane, este unul dintre zecile de gheizere, bazine şi izvoare termale din Bazinul Geyserelor din Parcul Naţional Yellowstone, fiind una dintre principalele atracţiile ale parcului, care includ popularul Old Faithful. Ultima erupţie a avut loc în 2004.

Erupţia vine după câteva zile de activitate termală în bazinul Geyserelor, chiar peste râul Firehole de lângă Old Faithful.

Activitatea include noi orificii de erupţie şi fisuri de suprafaţă şi a determinat oficialii parcului să închidă un trotuar din bazinul Geyserului Superior pentru a preveni rănirea oamenilor prin împrăştierea apei fierbinţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici