Un judecător federal american declară legea Obamacare neconstituţională

Un judecător federal din statul american Texas a decis vineri că Legea serviciilor medicale accesibile, cunoscută sub numele de Obamacare, este neconstituţională, relatează Reuters şi Associated Press.

1198 afișări
Imaginea articolului Un judecător federal american declară legea Obamacare neconstituţională

Un judecător federal american declară legea Obamacare neconstituţională

Judecătorul districtual Reed O'Connor, din Fort Worth, a convenit alături de o coaliţie de 20 de state că schimbarea legii fiscale prin care a fost eliminată pedeapsa pentru lipsa asigurării de sănătate invalidează întreaga lege Obamacare.

Decizia lui O'Connor va fi cel mai probabil atacată la Curtea Supremă a SUA.

Hotărârea a fost emisă cu o zi înainte de sfârşitul unei perioade de înscriere de 45 de zile pentru acoperirea medicală în 2019, în temeiul legii.

Aproximativ 11,8 milioane de persoane la nivel national inrolaţi in 2018 în Obamacare vor trebui să-şi schimbe asigurările, în funcţie de Centrele de Asistenţă şi Servicii Medicale ale guvernului american.

Coaliţia statelor care contestă legea a fost condusă de procurorul general din Texas, Ken Paxton, şi de procurorul general din Wisconsin, Brad Schimel, ambii republicani.

Republicanii s-au opus legii din 2010, realizarea politică internă a preşedintelui democrat Barack Obama, încă de la înfiinţarea sa şi au încercat în mod repetat, dar nu au reuşit să o abroge.

Casa Albă a salutat decizia de vineri, dar a afirmat că legea va rămâne în vigoare în aşteptarea apelului preconizat la Curtea Supremă.

Încă o dată, preşedintele solicită Congresului să înlocuiască Obamacare şi să acţioneze pentru a proteja oamenii cu condiţii preexistente şi pentru a oferi americanilor servicii medicale de calitate accesibile", a precizat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, într-o declaraţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici