Un jurnalist anticorupţie a fost reţinut la Moscova, fiind acuzat de trafic de droguri

Jurnalistul rus Ivan Golunov, cunoscut pentru anchetele jurnalistice privind cazuri de corupţie în care sunt implicaţi oficiali ruşi, a fost reţinut la Moscova, fiind acuzat de posesie şi trafic de droguri, a anunţat poliţia, însă avocatul său susţine că jurnalistul a fost victima unei înscenări

537 afișări
Imaginea articolului Un jurnalist anticorupţie a fost reţinut la Moscova, fiind acuzat de trafic de droguri

Un jurnalist anticorupţie a fost reţinut la Moscova, fiind acuzat de trafic de droguri

Golunov, în vârstă de 36 de ani, a fost reţinut joi în centrul Moscovei, în momentul în care urma să se întâlnească cu o sursă. În rucsacul său au fost găsite droguri ilegale, iar în locuinţa sa au fost descoperite şi mai multe droguri, dar câteva dispozitive de cântărit, se afirmă într-un comunicat al poliţiei, potrivit agenţiei Reuters.

În cazul în care va fi găsit vinovat de trafic de droguri, Golunov riscă să fie condamnat la 10 până la 20 de ani de închisoare.

Dmitri Djulai, avocatul lui Golunov, a declarat că este de părere că la mijloc este o înscenare, poliţiştii fiind cei care ar fi plasat drogurile în rucsacul clientului său. Avocatul mai susţine că Golunov a fost bătut, iar poliţia a refuzat să ia amprentele clientului său pentru a stabili dacă a intrat în contact cu drogurile.

Poliţia din Moscova a negat că Golunov ar fi fost bătut.

Conducerea editorială a organizaţiei media Meduza, care are sediul în Letonia, a transmis că Golunov a primit ameninţări în legătură cu o anchetă jurnalistică.

"Suntem convinşi că Ivan Golunov este nevinovat", se arată într-un comunicat dat publicităţii de Meduza. "Mai mult, avem motive să credem că Golunov este persecutat din cauza activităţii sale jurnalistice".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici