Un jurnalist mexican care a scris despre crimele violente din ţară a fost găsit decapitat

  • Un jurnalist mexican care a scris despre crimele violente din statul Veracruz de pe Coasta Golfului a fost găsit decapitat miercuri, a informat presa locală.
  • Acesta este doar cea mai recentă crimă îngrozitoare a unui reporter într-una dintre cele mai periculoase naţiuni din lume pentru jurnalişti.
7890 afișări
Imaginea articolului Un jurnalist mexican care a scris despre crimele violente din ţară a fost găsit decapitat

Un jurnalist mexican care a scris despre crimele violente din ţară a fost găsit decapitat

Cadavrul lui Julio Valdivia, în vârstă de 44 de ani, care s-a specializat în jurnalismul „nota roja” care se concentrează pe crime şi violenţe, a fost găsit în municipalitatea Tezonapa, la aproximativ 100 de kilometri de capitala statului, Veracruz.

„Valdivia a fost găsit în apropierea căilor ferate, decapitat şi torturat”, a spus pentru Reuters un angajat al ziarului, care nu a dorit să fie identificat.

„El Universal” şi alte câteva publicaţii locale au relatat că Valdivia este a patra moarte a unui jurnalist în Mexic anul acesta.

În 2019, aproximativ jumătate din crimele ce au vizat jurnalişti în întreaga lume au avut loc în Mexic, potrivit Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor.

„Condamnăm omuciderea lui Julio Valdivia”, a declarat guvernatorul din Veracruz pe contul său de Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici