Un jurnalist rus, cunoscut opozant al lui Putin, a murit după ce a fost bătut pe stradă

Nikolai Andruşcenko, un cunoscut jurnalist opozant al lui Putin şi co-fondator al publicaţiei Novâi Petersburg a murit astăzi în spital, după ce în luna martie a fost bătut pe stradă de nişte indivizi neidentificaţi. Acesta a suferit răni grave şi a intrat în comă.

670 afișări
Imaginea articolului Un jurnalist rus, cunoscut opozant al lui Putin, a murit după ce a fost bătut pe stradă

Un jurnalist rus, cunoscut opozant al lui Putin, a murit după ce a fost bătut pe stradă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

 Jurnalistul, în vârstă de 73 de ani, era un cunoscut opozant al lui Vladimir Putin, ziarul unde lucra publicând mai multe articole despre corupţia şi afacerile penale din Rusia.

Nikolai Andruşcenko, co-fondatorul ziarului Novâi Peterburg, a murit miercuri la Sankt Petersburg, după ce a stat în comă mai mult de o lună, în urma rănilor provocate de indivizi care l-au bătut în plină stradă, pe 9 martie, conform Interfax.

Jurnalistul, cunoscut pentru atitudinea sa critică faţă de guvernul rus şi Vladimir Putin, a fost operat pe creier şi a fost conectat la aparate, reuşind apoi să respire pe cont propriu, după bătaia primită, arată avocatul acestuia.

Citeşte continuarea pe Gândul.info.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici