Un laptop cu documente secrete privind centrala nucleară Paks a fost furat la Budapesta

Un laptop conţinând informaţii secrete legate de centrala nucleară Paks din Ungaria a fost furat dintr-o maşină parcată în Budapesta, a anunţat tabloidul Blikk, în timp ce compania care administrează centrala insistă că laptopul are dispozitive de protecţie actualizate.

1451 afișări
Imaginea articolului Un laptop cu documente secrete privind centrala nucleară Paks a fost furat la Budapesta

Un laptop cu documente secrete privind centrala nucleară Paks a fost furat la Budapesta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Blikk a anunţat sâmbătă că unul dintre laptopurile managerului MVM Paks II Zrt şi câteva dispozitive de stocare au fost furate dintr-o maşină care a fost spartă. Datele se refereau la planurile de extindere a singurei centrale nucleare ungare.

Poliţia din Budapesta a lansat o anchetă.

Compania a precizat, duminică, într-un comunicat că nu va comenta până când poliţia nu îşi va încheia ancheta.

Partidele LMP şi Egyutt au cerut comisiei parlamentare pentru securitate naţională să se reunească pentru a discuta acest subiect.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici