Un lider al unei grupări irakiene afiliate Al Qaida a fost arestat în Arizona

Un bărbat acuzat că a ucis doi poliţişti în timp ce acţiona ca lider al unei grupări afiliate Al Qaida din oraşul irakian Fallujah a fost arestat în Phoenix, Arizona, au anunţat oficiali federali americani, relatează Reuters.

905 afișări
Imaginea articolului Un lider al unei grupări irakiene afiliate Al Qaida a fost arestat în Arizona

Un lider al unei grupări irakiene afiliate Al Qaida a fost arestat în Arizona

Ali Yousif Ahmed Al-Nouri, în vârstă de 42 de ani, este căutat în Irak sub acuzaţia de ucidere premeditată a unor ofiţeri de poliţie irakieni în 2006, potrivit unui comunicat al procuraturii din statul american Arizona.

Un judecător irakian a emis un mandat de arestare pe numele lui Al-Nouri, iar guvernul a emis o solicitare de extrădare către Departamentul de Justiţie al SUA, se arată în comunicat.

Departamentul de Justiţie a solicitat un mandat de arestare pentru Al-Nouri şi el a fost reţinut joi în Phoenix.

Acesta s-a prezentat vineri în faţa unui judecător federal din Phoenix în legătură cu procedurile de extrădare în Irak, se arată în declaraţie.

Potrivit guvernului irakian, al-Nouri a fost liderul unei grupări afiliate Al-Qaida din Fallujah care a planificat operaţiuni care au vizat poliţia irakiană.

În declaraţie se menţionează că detaliile din plângerea irakiană sunt acuzaţii care încă nu au fost dovedite în instanţă.

Extrădarea lui Al-Nouri ar trebui să fie certificată de instanţa americană, iar secretarul de stat american va decide dacă îl va preda autorităţilor irakiene, se arată în declaraţie.

sursa foto: profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici