Un manifest atribuit autorului masacrului de la Charleston, găsit pe Internet

Un manifest atribuit autorului masacrului de la o biserică metodistă din Charleston frecventată de afroamericani a fost găsit sâmbătă pe Internet, relatează France TV Info, în pagina electronică.

620 afișări
Imaginea articolului Un manifest atribuit autorului masacrului de la Charleston, găsit pe Internet

Un manifest atribuit autorului masacrului de la Charleston, găsit pe Internet (Imagine: HEPTA)

Publicat pe un site care ar fi fost creat în februarie de către Dylann Roof, autorul atacului armat de la Charleston, manifestul glorifică segregarea rasială şi justifică masacrul.

"Am ales Charleston pentru că este un oraş istoric din statul meu şi are cea mai mare proporţie de persoane de culoare din ţară. Cineva trebuie să aibă curajul să treacă la acţiune şi îmi imaginez că eu trebuie să fiu acea persoană", relatează France TV Info, care citează The Daily Beast.

Autorul manifestului dezvăluie că a fost mişcat de cazul Trayvon Martin, adolescentul de culoare împuşcat moartal de un poliţist alb în februarie 2012. Acest caz, care a generat emoţii în Statele Unite, l-a determinat să se intereseze de un grup local care militează pentru supremaţia albilor, scrie el.

De asemenea, site-ul conţine fotografii cu Dylann Roof. El apare purtând o armă sau afişând steagul federal în locuri din sudul Statelor Unite cunoscute pentru acte segregaţioniste.

Nouă persoane au fost ucise într-un atac armat comis miercuri seara într-o biserică afroamericană istorică din Charleston, în statul South Carolina.

Dylann Roof, în vârstă de 21 de ani, arestat după acest atac, a mărturisit crimele, afirmând că intenţiona să declanşeze un "război al raselor".

Potrivit unui prieten de-al său, el dezvoltase o mentalitate profund rasistă.

Primarul oraşului Charleston a catalogat crimele drept un "act pur şi simplu malefic", în timp ce preşedintele american Barack Obama s-a declarat "profund îndurerat" de acest incident.

Dylann Roof riscă pedeapsa cu moartea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici