Un medic a fost arestat în Germania sub acuzaţia de crime împotriva umanităţii

Un medic sirian care locuieşte în Germania a fost arestat sub suspiciunea de crime împotriva umanităţii comise în ţara sa de origine, au spus procurorii germani, relatează The Guardian.

4244 afișări
Imaginea articolului Un medic a fost arestat în Germania sub acuzaţia de crime împotriva umanităţii

Un medic a fost arestat în Germania sub acuzaţia de crime împotriva umanităţii

Suspectul, identificat ca fiind Alaa M, este acuzat că a „torturat un deţinut, în cel puţin două ocazii” la o închisoare condusă de serviciul de informaţii siriene din oraşul Homs în 2011, potrivit procurorilor federali germani.

El a fost arestat vineri în statul Hesse şi rămâne în arest preventiv, relatează The Guardian.

Alaa M a fost chemat să asiste un bărbat care se afla în stare de epilepsie după ce a fost reţinut pentru participarea la un protest, au spus procurorii. El l-ar fi bătut pe bărbat cu o ţeavă de plastic în mai multe rânduri.

"Chiar şi după ce bărbatul a căzut la pământ, Alaa M a continuat bătaia lovid suplimentar victima ”, au spus ei.

A doua zi, Alaa M şi un alt medic ar fi supus victima la alte bătăi. Ulterior victima a murit, cauza morţii fiind "neclară". Potrivit Der Spiegel, familia victimei a găsit trupul cu răni pe faţă şi găuri în craniu.

Alaa M a părăsit Siria la jumătatea anului 2015 şi s-a mutat în Germania, unde a practicat meseria de medic.

Războiul civil din Siria, care a început cu represiunea brutală a protestelor anti-guvernamentale, a ucis mai mult de 380.000 de oameni şi a strămutat aproape jumătate din populaţia dinainte de conflict.

Germania a oferit adăpost pentru peste 700.000 de sirieni de la începutul războiului. Prima cercetare penală din toată lumea, în ceea ce priveşte tortura sprijinită de stat a regimul Bashar al-Assad, a fost deschis în Germania în aprilie - după ce suspecţii au fost aduşi la cunoştinţa autorităţilor de către victimele lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici