Un medic cu coronavirus a fost salvat cu un tratament experimental. Doctorii au crezut că mai are o zi de trăit. Ce i s-a administrat bărbatului

  • Un medic care lucra la Camera de gardă a unui spital de lângă Seattle a făcut o formă gravă de Covid-19
  • Medicul, în vârstă de 44 de ani, fără nicio altă afecţiune, a fost salvat de colegii lui cu ajutorul unui tratament experimental
11898 afișări
Imaginea articolului Un medic cu coronavirus a fost salvat cu un tratament experimental. Doctorii au crezut că mai are o zi de trăit. Ce i s-a administrat bărbatului

Foto: Profimedia

Ryan Padgett a fost diagnosticat cu infecţia de coronavirus, pe 12 martie. Starea lui s-a deteriorat rapid aşa că a fost internat chiar în spitalul unde lucra şi conectat la ventilator. La cinci zile de atunci, plămânii şi rinichii începeau să cedeze, iar medicii credeau că mai are o zi sau două de trăit, potrivit Los Angeles Times.
 
Salvarea lui a venit datorită unui tratament experimental aplicat prima oară în China, pe bolnavii de Covid-19, aflaţi în ultima fază a bolii.
 
„Aceasta este o salvare ca în filme, nu se întâmplă în lumea reală foarte des. Am fost norocos să am medici care să nu se dea bătuţi şi care să meargă pe un tărâm experimental pentru a încerca să-mi salveze viaţa”, a spus Padgett.

Cum a fost salvat medicul 

Bărbatul a fost conectat la un aparat ECMO ( Oxigenarea extracorporală cu membrană, cunoscută şi ca „susţinerea extracorporală a vieţii”), aparatul înlocuind funcţiile inimii şi plămânilor.
 
Prin această metodă, medicii au reuşit să câştige timp pentru a planifica un tratament eficient.  El avea inflamaţie foarte puternică în corp, iar medicii s-au gândit că nu este boala ce îl omoră, ci propriul sistem imunitar. Fenomenul hiper-inflamatoriu se numeşte „furtună de citokine”.
 
Nu se cunoaşte de ce în cazul unor pacienţi cu Covid-19, sistemul imunitar nu răspunde imediat la infecţie, iar apoi inundă organismul cu citokine, distrugând vasele de sânge şi inundând plămânii cu lichid.
 
Medicii i-au administrat o pastilă numită Actemra, care a fost creată pentru a trata artrita reumatoidă, însă a fost aprobată, în 2017, pentru a trata şi furtuna de citokine, în cazul bolnavilor de cancer.

Bărbatul şi-a revenit complet 

După patru zile de tratament cu imunosupresoare, suplimentate de doze mari de vitamina C şi alte terapii, nivelul oxigenului lui Padgett s-a îmbunătăţit semnificativ, iar după încă 4 zile, el nu a mai avut nevoie de ventilator ca să respire.
 
Medicul şi-a revenit complet, iar pe 5 aprilie a fost externat, iar acum planifică să organizeze o ceremonie restrânsă pentru a se căsători cu logodnica lui, în următoarele luni.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici