Un membru al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, ucis în urma unui atac asupra unui convoi umanitar în nordul Mali

Un membru al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a fost ucis, iar un altul al Crucii Roşii din Mali rănit, luni, în urma unui atac asupra unui convoi umanitar comis în apropiere de Gao, un oraş din nordul ţării, anunţă CICR într-un comunicat.

91 afișări
Imaginea articolului Un membru al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, ucis în urma unui atac asupra unui convoi umanitar în nordul Mali

Un membru al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, ucis în urma unui atac asupra unui convoi umanitar în nordul Mali

Un camion al CICR "a fost atacat în cursul acestei dimineţi în apropiere de Gao, un mebru al CICR fiind ucis, iar un membru al Crucii Roşii din Mali rănit", se arată într-un comunicat al acestei organizaţii internaţionale de ajutor umanitar.

"Am primit cu un şoc imens vestea morţii colegului şi prietenului Hamadoun", a anunţat Yasmine Praz Dessimoz, care conduce operaţiunile CICR în nord-vestul Africii.

"Moartea (lui Hamadoun) este o tragedie atât pentru familia sa cât şi pentru CICR şi va afecta viaţa şi bunăstarea a zeci de mii de oameni", a deplâns oficialul din cadrul Crucii Roşii.

Starea de sănătate a membrului Crucii Roşii din Mali este stabilă.

Circumstanţele producerii atacului încă nu au fost elucidate.

"Situaţia umanitară din nordul Mali este îngrijorătoare şi echipele noastre lucrează din greu pentru a sprijini comunităţile locale afectate", a precizat Yasmine Praz Dessimoz.

Nordul Mali este afectat începând din 2012 de lupte între forţele guvernamentale şi rebelii islamişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici