Un miliard de persoane sunt izolate la domiciliu pe glob ca urmare a pandemiei de coronavirus. Numărul este greu de crezut şi fără precedent

Cel puţin 900 de milioane de persoane din întreaga lume suni izolate la domiciliu în peste 30 de ţări, fie ca parte a măsurilor obligatorii impuse de autorităţi, fie în urma recomandărilor acestora, scrie Le Figaro.

5288 afișări
Imaginea articolului Un miliard de persoane sunt izolate la domiciliu pe glob ca urmare a pandemiei de coronavirus. Numărul este greu de crezut şi fără precedent

Aproximativ un miliard de persoane sunt izolate la domiciliu pe glob ca urmare a pandemiei de coronavirus

Numărul este greu de crezut şi este fără precedent: de la Roma la New York, trecând prin Paris, 900 de milioane de oameni din toată lumea sunt izolaţi în case, în mai mult de 35 de ţări, indiferent dacă sunt în contextul unor măsuri obligatorii, recomandări sau stări de urgenţă, conform unei numărători realizate sâmbătă de AFP.

Majoritatea - în jur de 600 de milioane de oameni din 22 de ţări - sunt obligaţi să se supusă ordinelor de izolare, precum în Franţa sau Italia. Restul sunt impuse prin starea de urgenţă (ca în Bolivia), carantină (ca în principalele oraşe din Azerbaidjan şi Kazahstan) sau apeluri de a nu părăsi casele (ca în Iran).

Cea mai afectată ţară din Europa cu peste 4000 de morţi până în prezent, Italia şi este prima ţară de pe Bătrânul Continent care a impus populaţiei să se izoleze la domiciliu începând cu 10 martie. 

Sâmbătă, 21 martie, ţara se pregăteşte să înăsprească măsurile pentru a stopa râăapândirea bolii. Toate parcurile, spaţiile verzi şi grădinile publice vor fi închise publicului în acest weekend, în aşteptarea unor restricţii suplimentare, pentru a încuraja italienii să rămână acasă cât mai mult posibil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici