Un militar israelian ucis de tiruri efectuate dinspre o clădire situată în apropierea unei şcoli ONU

Un militar israelian a fost ucis, vineri, de tiruri efectuate dinspre o clădire situată în apropierea unei şcoli ONU, în centrul Fâşiei Gaza, a anunţat armata israeliană.

139 afișări
Imaginea articolului Un militar israelian ucis de tiruri efectuate dinspre o clădire situată în apropierea unei şcoli ONU

Un militar israelian ucis de tiruri efectuate dinspre o clădire situată în apropierea unei şcoli ONU (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest deces ridică la 35 numărul militarilor israelieni ucişi de la 8 iulie, atunci când Israelul a lansat o operaţiune militară în enclava palestiniană.

Criticate pentru numărul mare al civililor palestinieni căzuţi victime, autorităţile israeliene acuză frecvent mişcarea Hamas, care deţine controlul în Fâşia Gaza, că foloseşte populaţia ca "scuturi umane".

Este vorba de cel mai grav bilanţ pentru armata israeliană de când aceasta a pierdut 119 militari în războiul dus în 2006 împotriva mişcării libaneze Hezbollah.

"În cursul amiezii (vineri), combatanţi (palestinieni) au tras cu mortiere şi rachete antitanc dinspre o structură situată în apropierea unei şcoli a UNRWA", Agenţia ONU pentru refugiaţi palestinieni, "ucigând un militar şi rănind mulţi alţii", potrivit unui comunicat al armatei, care nu a precizat locul în care a avut loc incidentul.

De la miezul nopţii de joi, 14 militari au fost răniţi în luptele din Fâşia Gaza, potrivit comunicatul.

Acest anunţ intervine a doua zi de la o dramă produsă într-o şcoală din Beit Hanoun, în nordul Fâşiei Gaza, când aproximativ 15 palestinieni care s-au refugiat în acel loc au fost ucişi de un tir israelian, potrivit serviciilor palestiniene de salvare.

Uniunea Europeană şi Naţiunile Unite au cerut Israelului să efectueze o anchetă în acest caz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici