Un militar ucrainean a fost ucis în confruntări cu insurgenţi, în estul Ucrainei

Un militar ucrainean a murit, iar alţi doi au fost răniţi în confruntări cu insurgenţi proruşi produse în estul Ucrainei, în ceea ce pare a fi o încălcare gravă a armistiţiului, anunţă Ministerul ucrainean al Apărării, citat de site-ul cotidianului The Washington Post.

575 afișări
Imaginea articolului Un militar ucrainean a fost ucis în confruntări cu insurgenţi, în estul Ucrainei

Un militar ucrainean a fost ucis în confruntări cu insurgenţi, în estul Ucrainei

Este vorba de prima persoană decedată în contruntări produse în estul Ucrainei în ultima lună, în contextul în care armistiţiul, consolidat pe 1 septembrie, este în general respectat.

Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, insurgenţi proruşi au lansat marţi un atac cu grenade în satul Avdiivka, situat în apropierea oraşului Doneţk, un fief al separatiştilor susţinuţi de Moscova.

Un militar ucrainean a murit, iar alţi doi au fost răniţi în atacul rebel.

La rândul lor, insurgenţii au anunţat că un combatant a murit, iar alţi doi au fost răniţi în schimburi de focuri produse în ultimele zile în regiunea Doneţk.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până în prezent cu peste 8.000 de morţi, potrivit estimărilor Naţiunilor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici