Un ministru al cabinetului premierului canadian Justin Trudeau şi-a dat demisia

Unul dintre miniştrii cabinetului premierului canadian Justin Trudeau şi-a dat demisia luni spunând că şi-a pierdut încrederea în gestionarea de către guvern a unui proces de corupţie, relatează postul BBC.

283 afișări
Imaginea articolului Un ministru al cabinetului premierului canadian Justin Trudeau şi-a dat demisia

Un ministru al cabinetului premierului canadian Justin Trudeau şi-a dat demisia

Preşedintele Consiliului Trezoreriei, Jane Philpott, a declarat: "Trebuie să îmi respect valorile mele fundamentale, responsabilităţile mele etice, obligaţiile constituţionale".

Justin Trudeau a negat amestecul politic într-o anchetă privind compania de construcţii SNC-Lavalin.

Liderul opoziţiei i-a cerut săptămâna trecută primului-ministru să demisioneze.

Philpott şi-a anunţat decizia de a demisiona luni, postând scrisoarea de demisie, în care detaliază "preocupările sale majore" cu "dovezi ale eforturilor politicienilor şi / sau oficialilor de a-l presa pe fostul procuror general să intervină în cauza penală în care este implicată SNC-Lavalin".

"Poate fi un cost pentru a acţiona după principii, dar există un cost mai mare pentru a le abandona", a scris aceasta în scrisoarea de demisie.

Fostul medic de familie a deţinut portofolii cheie în cabinetul Trudeau - sănătate, servicii indigene şi, până în această săptămână, preşedinte al consiliului de administraţie al trezoreriei - fiind aleasă în 2015.Fostul medic de familie a deţinut portofolii cheie în cabinetul domnului Trudeau - sănătate, servicii indigene şi, până în această săptămână, preşedinte al consiliului de administraţie al trezoreriei - de când a fost ales în 2015.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici