Un ministru european a anunţat câte tancuri vor trimite în Ucraina ţările NATO

În timp ce ministrul de Externe al României refuză să dea detalii despre ajutorul pe care Bucureştiul l-a dat Kievului, temându-se probabil de furia Rusiei, un oficial german dă dovadă de mai mult curajos.

3510 afișări
Imaginea articolului Un ministru european a anunţat câte tancuri vor trimite în Ucraina ţările NATO

Un ministru european a anunţat câte tancuri au trimis în Ucraina ţările NATO

„Ţările NATO intenţionează să trimită în Ucraina două batalioane de tancuri germane Leopard 2 şi patru batalioane de tancuri Leopard 1”, a declarat ziarului german Die Welt ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, scrie Kiev Independent.

Astfel, totalul de 160 de tancuri reprezintă aproximativ jumătate din cele 300 de tancuri solicitate de Ucraina pentru contraofensiva planificată în primăvară/vară.

Pistorius a mai spus că „Polonia şi aliaţii vor trimite două batalioane de Leopard-2 pentru un total de 60 de tancuri la Kiev. Patru batalioane de 100 de tancuri Leopard-1 ar putea fi livrate până la sfârşitul anului”, a adăugat el.

Tancurile Leopard 2 promise de Germania pentru Ucraina vor fi livrate la începutul lunii aprilie, a precizat Pistorius pe 26 ianuarie, citat de Deutsche Welle.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici