Un ministru grec a demisionat pe fondul criticilor privind modul în care autorităţile au gestionat incendiile de vegetaţie

Nikos Toskas, ministrul grec pentru Ordine Publică, a demisionat pe fondul criticilor privind modul în care autorităţile au gestionat incendiile de vegetaţie în urma cărora aproape 90 de persoane au decedat, informează agenţia de ştiri The Associated Press.

151 afișări
Imaginea articolului Un ministru grec a demisionat pe fondul criticilor privind modul în care autorităţile au gestionat incendiile de vegetaţie

Un ministru grec a demisionat pe fondul criticilor privind modul în care autorităţile au gestionat incendiile de vegetaţie

Guvernul de la Atena a anunţat vineri că premierul Alexis Tsipras a acceptat demisia lui Toskas.

Tsipras i-a mulţumit lui Toskas pentru "curajul" de a demisiona şi pentru "onestitatea şi dedicaţia" cu care şi-a îndeplinit îndatoririle.

Toskas şi alţi oficiali greci au fost vizaţi de critici în legătură cu modul în care autorităţile au gestionat situaţia.

Fostul ministru a sugerat iniţial că incendiile de vegetaţie au fost declanşate intenţionat, însă s-a stabilit ulterior că au fost cauzate din cauza neglijenţei cuiva care a încercat să dea foc la deşeuri menajere.

Multe din persoanele decedate au fost carbonizate, a declarat medicul legist Ilias Bogiokas.

Autorităţile au revizuit în scădere bilanţul incendiilor, anunţând vineri că cel puţin 88 de persoane au decedat în urma incendiilor de vegetaţie din regiunea Atenei.

Marea majoritate a victimelor au decedat în mod direct din cauza incendiilor de vegetaţie, însă câteva persoane s-au înecat încercând să scape de flăcări.

Peste 3.500 de case au fost afectate de incendiu, iar 1.000 dintre acestea trebuie demolate deoarece au fost complet distruse.

Aproximativ 500 de persoane s-au adunat luni în faţa Parlamentului din Grecia pentru a aprinde lumânări în memoria victimelor incendiilor.

Presa şi opoziţia din Grecia a criticat dur modul în care autorităţile au reacţionat la această calamitate, mai ales că incendiile de vegetaţie sunt relativ frecvente în această ţară.

Cotidianul Te Nea a criticat autorităţile pentru "inabilitatea de a proteja cetăţenii la doar câţiva kilometri de Atena".

Publicaţia Ethnos titra "Armaghedon" pe prima pagina, cu steagul Greciei parţial carbonizat în fundal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici