Un ministru ştie planurile Rusiei: Putin nu vrea pace, războiul va fi lung

Ministrul de Externe al Italiei spune că preşedintele Rusiei nu vrea să stea la masa negocierilor.

2599 afișări
Imaginea articolului Un ministru ştie planurile Rusiei: Putin nu vrea pace, războiul va fi lung

Un ministru ştie planurile Rusiei: Putin nu vrea pace, războiul va fi lung

„În ceea ce priveşte numărul de morţi şi răniţi pe zi, războiul din Ucraina a depăşit cel de-al Doilea Război Mondial. Pacea se realizează în doi, iar Putin nu vrea să stea la masă, asta sugerează un război lung.

Acesta este motivul pentru care încercăm să deblocăm 60 de milioane de tone de grâu pentru a încerca să începem să construim încredere între două părţi, dar va dura timp, iar Italia lucrează 7 zile pe săptămână”, a declarat ministrul de externe al Italiei, Luigi Di Maio, la primul summit al reţelei Blue Forum Italia de la Gaeta.

„Logica conform căreia furnizarea masivă de arme Ucrainei ar fi un mijloc de atingere a păcii mi se pare cel puţin bizară. În esenţă, este vorba de a alimenta la nesfârşit situaţia conflictuală şi de a multiplica victimele şi distrugerea.

Această logică, din câte ştiu, este departe de a fi împărtăşită de toată lumea, chiar şi în Italia”, a replicat ambasadorul Rusiei la Roma, Serghej Razov, într-un interviu acordat revistei Scenari Internazionali.

„Adevărul este că armele italiene vor fi folosite pentru a ucide soldaţii ruşi. Aceasta introduce un alt element negativ în relaţiile noastre bilaterale pe care nu-l putem ignora”, afirmă acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici