Un muncitor în construcţii a găsit aur cu inscripţia "Swiss Bank" în timpul unei lucrări în Germania

Un muncitor în construcţii a găsit aur cu inscripţia "Swiss Bank", în valoare de aproximativ un milion de euro, în timpul unei lucrări de demolare din oraşul Passau, situat în landul german Bavaria, relatează Deutsche Welle în pagina electronică.

983 afișări
Imaginea articolului Un muncitor în construcţii a găsit aur cu inscripţia "Swiss Bank" în timpul unei lucrări în Germania

Un muncitor în construcţii a găsit aur cu inscripţia "Swiss Bank" în timpul unei lucrări în Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile germane au demarat o anchetă pentru a încerca să afle cui îi aparţine aurul.

Inscripţionat cu însemnele "Swiss Bank", aurul ar valora aproape un milion de euro, a declarat purtătoarea de cuvânt a municipalităţii Passau pentru Passauer Neue Presse, transmite DPA.

În timpul unei lucrări de demolare, un muncitor a descoperit miercuri o parte din aur, iar vineri a mai fost descoperit un nou lot din metalul preţios.

Poliţia din Passau a confirmat sâmbătă că muncitorul este un operator de excavator şi ar putea revendica aurul pe care l-a găsit.

Pentru moment, aurul a fost plasat în custodia poliţiei până când autorităţile vor stabili cui îi aparţine.

Deocamdată nu se ştie dacă pe şantierul respectiv se mai află îngropată o altă cantitate de aur, dar poliţia continuă investigaţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici