Un nou cutremur puternic în sudul Japoniei; nu a fost emisă alertă de tsunami

Un nou cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade s-a produs, marţi, în oraşul Kumamoto, sudul Japoniei, după ce două seisme au lovit regiunea săptămâna trecută, provocând decesul a 45 de persoane, informează Reuters, citând NHK.

1263 afișări
Imaginea articolului Un nou cutremur puternic în sudul Japoniei; nu a fost emisă alertă de tsunami

Un nou cutremur puternic în sudul Japoniei; nu a fost emisă alertă de tsunami (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Alerta de tsunami nu a fost emisă în cazul seismului de marţi din insula Kyushu.

O replică având magnitudinea de 5,8 grade s-a produs luni după-amiază.

Cele două seisme produse săptămâna trecută au fost urmate de peste 500 de replici.

Circa 250.000 au fost evacuate în Japonia pe fondul avertizărilor emise de Agenţia japoneză de Meteorologie privind noi replici ale cutremurelor, care ar urma să se producă în următoarele zile.

În primul cutremur, cu magnitudinea de 6,5 grade care s-a produs în cursul nopţii de joi spre vineri, au murit nouă persoane, iar în cel de-al doilea, survenit în mai puţin de 24 de ore, cu magnitudinea de 7,3 grade, s-au înregistrat 36 de decese. Potrivit autorităţilor, circa 1.100 de persoane au fost rănite, dintre care 190 se aflau luni în stare gravă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici