Un nou inculpat în Rusia pentru accidentul în care a murit directorul Total

Un al doilea controlor de trafic aerian a fost inculpat joi în Rusia pentru încălcarea normelor de securitate, în cadrul anchetei privind accidentul aviatic de la Moscova, în care a murit directorul companiei franceze Total, Christophe de Margerie, a anunţat Comisia rusă de anchetă.

611 afișări
Imaginea articolului Un nou inculpat în Rusia pentru accidentul în care a murit directorul Total

Un nou inculpat în Rusia pentru accidentul în care a murit directorul Total (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Controlorul de trafic aerian Aleksandr Kruglov, acuzat de încălcări ale normelor de securitate care au antrenat uciderea prin imprudenţă a cel puţin două persoane, a fost inculpat astăzi (joi). El este acum în arest", a anunţat Comitetul într-un comunicat.

Inculparea lui Aleksandr Kruglov intervine a doua zi după cea a Svetlanei Krivsun, o controloare de trafic aerian inculpată de asemenea pentru încălcarea normelor de securitate.

Dacă vinovăţia lor va fi dovedită, ei riscă fiecare până la cinci ani de închisoare, potrivit legii ruse.

Este vorba de a doua inculpare în ancheta privind accidentul aviatic în care şi-au pierdut viaţa Christophe de Margerie, cei doi piloţi ai avionului şi o însoţitoare de zbor.

Avionul directorului companiei petroliere franceze s-a ciocnit, în noaptea de 20 spre 21 octombrie, cu o maşină de deszăpezire, la aeroportul Vnukovo din Moscova, iar ulterior s-a prăbuşit.

Justiţia rusă a decis deja arestarea preventivă a şoferului maşinii de deszăpezire, Vladimir Martinenko, care, potrivit anchetatorilor, avea o alcoolemie de 0,6 g/l de alcool în sânge în momentul accidentului, precum şi a şefului echipei care asigura curăţarea pistei, Vladimir Ledeniov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici