Macedonia de Nord. VOTUL privind ratificarea acordului, amânat de Parlamentul grec/ Gaze lacrimogene folosite în stradă la protestele din Atena

Parlamentul grec a decis joi să amâne ratificarea acordului privind schimbarea numelui Macedoniei până vineri, din cauza numărului mare de persoane care vor să îşi exprime părerea cu privire la această înţelegere, relatează site-ul agenţiei Dpa.

1014 afișări
Imaginea articolului Macedonia de Nord. VOTUL privind ratificarea acordului, amânat de Parlamentul grec/ Gaze lacrimogene folosite în stradă la protestele din Atena

HEPTA: Protestorii se confruntă cu poliţia în timpul unui miting împotriva acordului de la Prespa dintre Atena şi Skopie cu privire la numele de Macedonia de Nord pentru ţara balcanică, la un miting în Piaţa Syntagma (20 ian)

Dezbaterea a început miercuri, iar votul privind ratificarea acordului cu Macedonia ar fi trebuit iniţial să aibă loc joi.

Parlamentul de la Atena a respins la limită, săptămâna trecută, moţiunea de cenzură contra Guvernului Alexis Tsipras, reconfirmarea încrederii în Executiv deschizând calea aprobării de către Grecia a acordului cu Skopje.

Zeci de mii de persoane au participat duminică la o manifestare împotriva unei înţelegeri făcute de Guvernul Greciei cu Macedonia, prin care acesta îşi va schimba denumirea în "Republica Macedonia de Nord".

Aderarea Macedoniei la UE şi NATO, a fost blocată până recent de Grecia, care a refuzat să accepte numele ţării, considerând că reprezintă o revendicare teritorială pentru una din regiunile sale nordice, care poartă acelaşi nume.

Autorităţile au folosit gaze lacrimogene împotriva protestarilor de la Atena

Autorităţile din Grecia au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea care s-a adunat din nou pentru a protesta în faţa Parlamentului de la Atena, pe fondul acordului privind schimbarea numelui Macedoniei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Mai multe persoane au participat la manifestaţiile din faţa Parlamentului, strigând "trădătorii", în contextul în care parlamentarii dezbat ratificarea acordului cu Macedonia.

Parlamentul grec a decis joi să amâne ratificarea acordului privind schimbarea numelui Macedoniei până vineri, din cauza numărului mare de persoane care vor să îşi exprime părerea cu privire la această înţelegere.

Aderarea Macedoniei la UE şi NATO, a fost blocată până recent de Grecia, care a refuzat să accepte numele ţării, considerând că reprezintă o revendicare teritorială pentru una din regiunile sale nordice, care poartă acelaşi nume.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici