Un nou schimb de prizonieri cu Rusia. Anunţul preşedintelui Ucrainei

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat vineri că ţara sa pregăteşte un nou schimb de prizonieri cu Rusia, asemănător celui de pe 7 septembrie, informează agenţia rusă de presă TASS.

328 afișări
Imaginea articolului Un nou schimb de prizonieri cu Rusia. Anunţul preşedintelui Ucrainei

Volodimir Zelenski anunţă un nou schimb de prizonieri cu Rusia

„Pregătim acum alte liste şi ne aşteptăm la un nou schimb. Vom discuta despre acest lucru la Minsk şi în formatul Normandia”, a spus el. La discuţiile în formatul Normandia participă liderii Franţei, Germaniei, Rusiei şi Ucrainei.

Zelenski a adăugat că discuţiile în formatul Normandia ar urma să aibă loc la finalul lunii septembrie. „Sunt sigur că discuţiile vor avea loc. Această situaţie nu mai poate continua”, a spus liderul de la Kiev.

Pe 7 septembrie Ucraina şi Rusia au făcut un schimb de câte 35 de prizonieri fiecare, decizie pe care preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a caracterizat-o ca fiind un pas înspre îmbunătăţirea relaţiilor dintre cele două state.

Administraţiile de la Moscova şi Kiev sunt în conflict, de la anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia şi începutul conflictului din estul Ucrainei în 2014.

Conflictul dintre Armata ucraineană şi forţele susţinute de Rusia a dus la moartea a aproximativ 13.000 de persoane în estul Ucrainei din 2014 şi până în prezent. Cu toate că un armistiţiu semnat în 2015 a dus la încetarea conflictului, unele confruntări de mică amploare încă mai au loc uneori.

Taguri:
ucraina,
rusia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici