Un nou studiu arată că emisiile de carbon au scăzut anul trecut. Care a fost cauza

  • Sectorul de energie electrică din Uniunea Europeană a emis cu 12% mai puţin dioxid de carbon anul trecut faţă de anul 2018
  • Poluarea s-a redus întrucât energia electrică produsă de centralele pe cărbune a scăzut cu 24%
1519 afișări
Imaginea articolului Un nou studiu arată că emisiile de carbon au scăzut anul trecut. Care a fost cauza

sursa FOTO: Profimedia

Astfel, în 2019, emisiile de gaze cu efect de seră au coborât cu 120 milioane de tone, cea mai puternică scădere anuală din 1990 încoace.

Totodată, anul trecut, ponderea surselor regenerabile în producţia de electricitate a UE a crescut la un nivel record de 34,6%, cu 1,8 punct procentuale, comparativ cu nivelul din 2018.

Electricitatea produsă de turbinele eoliene şi parcuri fotovoltaice a crescut cu 64 terawaţi/oră (TWh) până la 569 TWh, în 2019, depăşind pentru prima dată cantitatea de electricitate produsă pe bază de cărbune, cu 100 de TWh.

Parcurile eoliene au generat cu 14% mai multă energie electrică în 2019 faţă de 2018, în timp ce parcurile fotovoltaice au înregistrat un avans de 7% al producţiei.

Pe de altă parte, producţia hidroenergetică a scăzut cu peste 6% anul trecut din cauza secetei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici