Un nou tratament pentru Covid-19 funcţionează în Italia

  • Aproape 300 de spitale din Italia folosesc tratamentul cu tocilizumab în formele grave de Covid-19
  • Pacienţii spun că se simt mai bine chiar şi după două zile
  • Medic român: Folosim şi noi tocilizumab, pentru artrita polireumatoidă
12521 afișări
Imaginea articolului Un nou tratament pentru Covid-19 funcţionează în Italia

Un nou tratament pentru Covid-19 funcţionează în Italia

În lipsa soarelui încălzeşte-te cu optimism. Cea mai bună veste a zilei ajunge la tine tocmai din Italia, unde un nou tratament pentru Covid-19 pare să funcţioneze. Aproape 300 de spitale folosesc un tratament pentru Covid-19 care chiar funcţionează. Şase pacienţi au fost deja detubaţi la Napoli, după ce au fost trataţi cu tocilizumab, un medicament folosit pentru poliartrita reumatoidă. Un tânăr de 38 de ani povesteşte cum s-a simţit după tratament.

Fausto Russo - bolnav de Covid-19: Am făcut prima doză luni. Trebuie să îţi spun că în 48 de ore starea mea s-a îmbunătăţit cu 60-70%. Am simţit o diferenţă evidentă. Se face o dată pe săptămână, o să reevaluăm dacă fac altul luni, nu ştiu. Dar dată fiind starea mea, probabil că nu. Acum sunt mai mult într-o fază de recuperare decât în una de tratament. Ceea ce vă pot mărturisi este că mie mi-a folosit mult şi am simţit o diferenţă incredibilă într-un interval de două-teri zile.

Un medic care foloseşte medicamentul în tratarea artritei polireumatoide explică modul în care acţionează acest antiinfamator.

Cristian Băicuş – medic la Spitalul Colentina: Este un blocant de interleukină-6. Interleukina 6 face parte din grupa citokinelor, subtanţe care mediază de obicei inflamaţia, relaţia dintre celulele care participă la inflamţie. În infecţia cu Covid se pare că este o inflamaţie foarte mare, mult exacerbată, exponenţială. Nu se ştie dacă este la toţi pacienţii, se pare că este la o parte dintre ei.

Medicul spune că sunt mai multe tratamente încercate în acest moment, printre care şi cel cu hidroxiclorochina. Şi, deşi nu sunt dovezi clare ale beneficiilor lor, ele merită folosite. Tocilizumabul este folosit şi în România doar în reţeaua spitalicească şi nu se eliberează în farmacii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici