Un nou video şochează SUA. Doi poliţişti, filmaţi cum trântesc la pământ un bărbat de 75 de ani

  • Noi proteste au avut loc în mai multe state americane, în urma morţii lui George Floyd, marcând a zecea zi de manifestaţii.
  • Doi poliţişti americani au fost filmaţi cum trântesc la pământ un bărbat de 75 de ani, în Buffalo, New York.
  • Cei doi poliţişti au fost suspedanţi, fără plata salariilor
4069 afișări

Scenele filmate de un reporter al unui post local de radio, WBFO, sunt tulbutătoare şi au fost urmărite de milioane de americani.

Un bărbat alb, neidentificat, se apropie de cordonul de poliţie cu casca unui agent în mână. Un agent îl împinge cu mâna, altul cu un baston. Bărbatul cade şi se loveşte puternic cu capul de beton. Lângă el apare o baltă de sânge, relatează Reuters. Ceilalţi poliţişti trec pe lângă victimă fără a încerca să-i acorde ajutor. Din mulţime cineva strigă să fie chemat un medic.

Incidentul a fost condamnat în termeni duri de americani pe social media. Protestatarii susţin că nu se pot opri atâta vreme cât astfel de exemple ale brutalităţii poliţiei continuă să apară.

”Am fost tulburat profund de acest video” a reacţionat primarul din Buffalo, Byron Brown.

Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a anunţat suspedarea fără plată a celor doi poliţişti. Victima, de 75 de ani, a fost transportată la spital şi este în stare stabilă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici