Un număr-record de 522.000 de imigranţi au sosit în Europa traversând Marea Mediterană anul acesta

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a anunţat marţi că un număr-record de imigranţi au sosit în Europa traversând Marea Mediterană anul acesta, ajungând la 522.000 de persoane, relatează Associated Press în pagina electronică.

314 afișări
Imaginea articolului Un număr-record de 522.000 de imigranţi au sosit în Europa traversând Marea Mediterană anul acesta

Un număr-record de 522.000 de imigranţi au sosit în Europa traversând Marea Mediterană anul acesta (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Potrivit OIM, până marţi, 522.124 de persoane au călătorit pe mare pentru a ajunge în Europa anul acesta. Aproximativ 388.000 au intrat pe continent prin Grecia, iar peste 175.000 din totalul de imigranţi au venit din Siria, ţară afectată de război care a devenit astfel cea mai mare sursă de refugiaţi.

OIM a estimat că 2.892 de imigranţi au murit încercând să ajungă în Europa, majoritatea fiind persoane care încercau să ajungă în Italia prin Africa de Nord.

Acest val de imigranţi exercită presiune asupra Uniunii Europene, determinând mai multe state să-şi închidă graniţele.

Fluxul de imigranţi de anul acesta a depăşit cu mult recordul anterior, de anul trecut, când 219.000 de persoane au ajuns în Europa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici