Un oficial american avertizează: Liderii nord-coreeni ar putea ordona testarea de noi arme dacă "nu se vor simţi mulţumiţi" de tratativele cu SUA

Mark Esper, secretarul american al Apărării, a declarat luni că este probabil ca liderii de la Phenian să ordone testarea de noi arme dacă "nu se vor simţi mulţumiţi" de modul în care decurg schimburile diplomatice între SUA şi Coreea de Nord, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

312 afișări
Imaginea articolului Un oficial american avertizează: Liderii nord-coreeni ar putea ordona testarea de noi arme dacă "nu se vor simţi mulţumiţi" de tratativele cu SUA

Oficial american: Liderii nord-coreeni ar putea ordona testarea de noi arme dacă "nu se vor simţi mulţumiţi" de tratativele cu SUA

"Am văzut discuţii despre teste. Cred că vor fi probabile dacă nu se vor simţi mulţumiţi", a afirmat oficialul american, fără să ofere detalii cu privire la ce tip de teste ar putea fi efectuate, dar a adăugat că îşi spune mari speranţe în eforturile diplomatice.

Experţii preconizează că regimul din Coreea de Nord ar putea relua testele balistice intercontinentale, suspendate începând din 2017, o acţiune ce ar fi considerată ca fiind extrem de provocatoare de către Administraţia de la Washington.

"Urmăresc Peninsula Coreeană de un sfert de secol. Aşadar, sunt familiarizat cu tacticile lor, cu fanfaronada lor şi cred că trebuie să abordăm în mod serios şi să ne aşezăm şi să discutăm despre un acord politic care să ducă la denuclearizarea peninsulei", a afirmat Esper.

"Mi-ar plăcea să rămân un optimist, că putem avansa cu privire la negocieri, deoarece alternativa nu este (una) pozitivă", a adăugat oficialul american.

Există temeri că Phenianul ar putea relua testele de arme nucleare sau balistice, suspendate în 2017, în contextul în care tensiunile între Washington şi Phenian s-au amplificat în ultimele săptămâni din cauza impasului în negocierile privind denuclearizarea Coreei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici