Un oficial francez propune transferul imigranţilor de la Calais în Marea Britanie sau repatrierea

Xavier Bertrand, un oficial regional din Franţa, propune ca imigranţii extracomunitari din zona Calais să poată solicita azil în Marea Britanie de pe teritoriul Franţei, pledând pentru modificarea acordului franco-britanic, informează BBC News online.

769 afișări
Imaginea articolului Un oficial francez propune transferul imigranţilor de la Calais în Marea Britanie sau repatrierea

Un oficial francez propune transferul imigranţilor de la Calais în Marea Britanie sau repatrierea

Xavier Bertrand, preşedintele regiunii Nord-Pas-de-Calais-Picardie (nordul Franţei) şi membru al formaţiunii de centru-dreapta Republicanii, propune ca cei 10.000 de imigranţi extracomunitari din Calais să poată solicita azil în Marea Britanie de pe teritoriul Franţei. În prezent, imigranţii pot solicita azil în Marea Britanie doar dacă ajung pe teritoriul britanic.

Ideea lui Xavier Betrand este de creare pe teritoriul Franţei a unui centru pentru depunerea cererilor în scopul obţinerii de azil în Marea Britanie. În cazul respingerii solicitărilor de azil, imigranţii ar urma să fie repatriaţi, precizează oficialul regional francez.

Xavier Bertrand pledează pentru modificarea Tratatului Le Touquet, semnat între Franţa şi Marea Britanie. Acordul le permite poliţiştilor de frontieră britanici să efectueze controalele de identitate pe teritoriul Franţei, pentru a evita ajungerea extracomunitarilor în Marea Britanie.

Ministerul britanic de Interne a reacţionat pledând pentru menţinerea actualului sistem de control.

În ultimii ani, în taberele de imigranţi din zona Calais, în nordul Franţei, s-au adunat 10.000 de extracomunitari care vor să ajungă în Marea Britanie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici