Un oficial rus denunţă Parteneriatul Estic ca fiind o mare greşeală

Parteneriatul Estic al Uniunii Europene este o mare greşeală care a provocat problemele din Ucraina, a declarat prim-vicepremierul rus Igor Şuvalov, vineri, relatează Tass, în pagina electronică.

443 afișări
Imaginea articolului Un oficial rus denunţă Parteneriatul Estic ca fiind o mare greşeală

Un oficial rus denunţă Parteneriatul Estic ca fiind o mare greşeală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Această greşeală a generat consecinţele pe care le remarcăm în prezent în Ucraina", a declarat Şuvalov la o întâlnire a Clubului Valdai, care are loc în cadrul Formului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg.

Parteneriatul Estic, din care fac parte Ucraina, Republica Moldova, Azerbaidjan, Armenia, Georgia şi Belarus, a fost lansat în 2009, la iniţiativa Poloniei, Suediei şi Cehiei, care au dorit să ajute foştii sateliţi sovietici să iasă de pe orbita Rusiei.

Revolta separatistă din estul Ucrainei a izbucnit anul trecut după ce fostul preşedinte prorus Viktor Ianukovici a fost înlăturat de la putere, în urma protestelor de la Kiev generate de refuzul său de a semnea Acordul de Asociere cu UE.

Peste 6.500 de persoane au fost ucise de la începutul războiului, în aprilie 2014, iar alte 16.287 au fost rănite, potrivit ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici