Un oficial ucrainean susţine că unul din suspecţii în cazul Skripal l-a ajutat pe Viktor Ianukovici să fugă în Rusia

Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a declarat marţi că unul din suspecţii în cazul Skripal a fost identificat în Ucraina ca fiind cel care l-a ajutat pe fostul preşedinte Viktor Ianukovici să fugă în Rusia în urma protestelor din 2014, relatează site-ul agenţiei Reuters.

374 afișări
Imaginea articolului Un oficial ucrainean susţine că unul din suspecţii în cazul Skripal l-a ajutat pe Viktor Ianukovici să fugă în Rusia

Oficial ucrainean: Unul din suspecţii în cazul Skripal l-a ajutat pe Ianukovici să fugă în Rusia

La începutul lunii septembrie, procurorii britanici au acuzat doi cetăţeni ruşi, Alexander Petrov şi Ruslan Boşirov, de atacul neurotoxic comis în luna martie în oraşul Salisbury, ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia.

Avakov nu a specificat care din cei doi suspecţi l-au ajutat pe Ianukovici să fugă în Rusia. Declaraţia acestuia a fost făcută în urma unei întâlniri cu un ministru britanic.

Purtătorul de cuvânt al ministrului ucrainean de Interne a refuzat să dea mai multe detalii.

Un avocat al fostului preşedinte Viktor Ianukovici a negat anterior că suspectul în cazul Skripal l-a ajutat pe acesta să fugă în Rusia în 2014.

"Ministrul de Interne Arsen Avakov a menţionat că unul dintre suspecţii în atacul din Salisbury, un ofiţer GRU din Federaţia Rusă, a fost recunoscut în Ucraina ca fiind persoana implicată în transportarea fostului preşedinte Ianucovici din Ucraina", se arată în comunicat.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani şi fiica sa, Iulia, în vârstă de 33 de ani, au fost otrăviţi cu agentul neurotoxic Noviciok în luna martie. Rusia neagă orice implicare, iar cei doi suspecţi susţin că au vizitat oraşul Salisbury, dar ”în calitate de turişti”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici