Un oraş cu 13 milioane de oameni intră complet în carantină. Familiile trebuie să desemneze o persoană care să iasă o dată la două zile din casă

  • China a închis joi oraşul Xi'an, situat în vestul ţării, pentru a eradica un focar persistent de Covid, cea mai mare măsură de acest fel de la începutul pandemiei în Wuhan.
  • Măsura este partea a politici de toleranţă zero faţă de COVID a ţării.
6508 afișări
Imaginea articolului Un oraş cu 13 milioane de oameni intră complet în carantină. Familiile trebuie să desemneze o persoană care să iasă o dată la două zile din casă

Un oraş cu 13 milioane de oameni intră complet în carantină. Familiile trebuie să desemneze o persoană care să iasă o dată la două zile din casă

Celor 13 milioane de locuitori din Xi'an li s-a spus să rămână în casele lor şi să desemneze o persoană care să iasă o dată la două zile pentru a face rost de produse de strictă necesitate. Călătoriile neesenţiale în afara oraşului au fost interzise.

Măsură a fost luată după ce o a doua rundă de teste în masă a identificat 127 de infecţii cu Covid, în 14 districte.

Numărul tot mai mare de cazuri subliniază provocările cu care se confruntă China într-o perioadă de pregătire pentru Jocurile Olimpice de Iarnă.

Vicepremierul chinez Sun Chunlan a îndemnat la măsuri "rapide" pentru a reduce răspândirea infecţiilor. Sun a subliniat, de asemenea, importanţa înăspririi restricţiilor privind circulaţia persoanelor pentru a preveni adunările mari în zonele cheie, potrivit agenţiei de ştiri Xinhua.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici