Un palestinian, ucis în urma unei incursiuni israeliene în Fâşia Gaza

Un palestinian a fost ucis sâmbătă dimineaţă, în timpul unei scurte incursiuni a tancurilor israeliene în Fâşia Gaza, ca urmare a unor confruntări soldate vineri cu moartea a doi militari israelieni, au anunţat surse medicale palestiniene.

13 afișări
Imaginea articolului Un palestinian, ucis în urma unei incursiuni israeliene în Fâşia Gaza

Un palestinian, ucis în urma unei incursiuni israeliene în Fâşia Gaza (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Hayssan Arafat, în vârstă de 23 de ani, era membru al Brigăzilor Al-Qods, aripa armată a Jihadului Islamic, grup islamist radical care a fost implicat şi în schimburile de focuri cu armata israeliană din apropiere de satul Abbassan, aflat în sectorul oraşului Khan Younes, au declarat membri ai familiei victimei.

Victima a fost ucisă în urma exploziei unui obuz de tanc, soldată şi cu rănirea altor şapte palestinieni. Mai multe tancuri, buldozere şi jeep-uri ale armatei israeliene, însoţite de elicoptere, au pătruns sâmbătă dimineaţă în sectorul Abbassan.

Aproximativ 1.000 de palestinieni au participat la funeraliile lui Hayssan Arafat, strigând "răzbunare la Tel Aviv", conform AFP.

Armata israeliană a distrus complet o locuinţă cu două etaje şi au avariat o altă clădire în cursul operaţiunii lansate după uciderea celor doi militari, într-un incident produs vineri la est de Khan Younes.

Brigăzile Ezzedin al-Qassam, aripa armată a mişcării islamiste Hamas, au revendicat atacul, iar Brigăzile Al-Qods şi-au asumat responsabilitatea pentru o operaţiune împotriva militarilor israelieni.

Comandantul regiunii militare sud, generalul Yoav Galan, a afirmat că în cursul confruntărilor de vineri au fost ucişi patru palestinieni, dar autorităţile palestiniene nu au putut confirma bilanţul.

Un purtător de cuvânt militar a anunţat sâmbătă dimineaţa că o rachetă lansată din Fâşia Gaza asupra sudului Israelului a căzut pe un câmp, fără a provoca victime sau pagube materiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici