Un partid elveţian foloseşte "corbi negri" ca simbol al pericolului reprezentat de români şi bulgari

Uniunea Democratică de Centru, care şi-a lansat campania împotriva extinderii acordului de liberă circulaţie la România şi Bulgaria, a ales folosirea unor "corbi negri" care atacă Elveţia ca simbol al pericolului ce ar ameninţa ţara, relatează Le Temps, în ediţia electronică.

176 afișări
Imaginea articolului Un partid elveţian foloseşte "corbi negri" ca simbol al pericolului reprezentat de români şi bulgari

Un partid elveţian foloseşte "corbi negri" ca simbol al pericolului reprezentat de români şi bulgari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Uniunea Democratică de Centru (UDC) şi-a lansat campania împotriva extinderii acordului de liberă circulaţie la România şi Bulgaria, cu mai mult de o lună înaintea referendumului programat la 8 februarie 2009. "Corbii sunt lacomi, sunt nişte păsări agresive şi hoaţe, care ameninţă existenţa altor păsări. Ei sunt adesea asociaţi, în mitologie, cu vrăjitoarele", a motivat alegerea făcută preşedintele partidului, Toni Brunner.

"Aceste ţări se situează la un nivel atât de jos (în termeni sociali şi economici), încât ar fi total iresponsabil să le acordăm libera circulaţie a persoanelor", a declarat Yvan Perrin, din Neuchatel. El a făcut referire şi la problema sărăciei şi corupţiei din cele două ţări, dar şi la romi.

Pentru democraţii de centru, extinderea acordului de liberă circulaţie a persoanelor pentru Bucureşti şi Sofia ar însemna o poartă deschisă pentru abuzuri, inclusiv în plan democratic.

UDC vrea să "trezească" poporul prin campania sa, care vizează, în primul rând, criminalitatea din străinătate. Campania este condusă de către Pirmin Schwander, care este şi preşedintele Acţiunii pentru o Elveţie independentă şi neutră (ASIN).

Partidul şi-a început relativ târziu campania pentru referendumul de la 8 februarie, prin comparaţie cu susţinătorii extinderii acordului. După mai multe amânări, partidul a decis oficial să se opună acordului la sfârşitul lunii noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici