Un poem rasist scris de viceprimarul oraşului natal al lui Hitler a stârnit un întreg scandal. Imigranţii, comparaţi cu şobolani

Un politician de extremă dreapta din Austria, fost primar adjunct în localitatea de baştină a lui Hitler, a scris un poem rasist, comparând imigranţii cu şobolani, ceea ce a stârnit critici dure la adresa autorului, inclusiv din partea cancelarului german Sebastian Kurz.

1599 afișări
Imaginea articolului Un poem rasist scris de viceprimarul oraşului natal al lui Hitler a stârnit un întreg scandal. Imigranţii, comparaţi cu şobolani

Un poem rasist scris de un politician a stârnit un întreg scandal. Imigranţii, comparaţi cu rozătoare

Christian Schilcher, membru a Partidului Libertăţii (o formaţiune politică de extremă dreapta, anti-imigraţie, aflată la putere prin alianţa de guvernare), a publicat un poemul de Paşte în ziarul local de pardid, scrie CNN.

El a folosit un limbaj catalogat xenofob, spunând că imigranţii ar trebui să se integreze, altfel ar trebui să se întoarcă acasă. În ziar mai apărea şi imaginea unui şobolan care a vea o pălărie şi o barbă mare.

”Dacă amesteci două culturi (...) le distrugi / Aşa cum trăim aici, aşa trebuie să o facă şi alţi şobolani, oaspeţi sau imigranţi / Să împartă cu noi felul vieţii... ori să plece de aici foarte repede”, scrie în poem. Titlul ”operei lirice” se traduce drept ”Oraşul Şobolan”.

Schilcher a fost primar adjunct în micuţul oraş Braunau am Inn. El şi-a dat demisia joia trecută, în urma scandalului.

Iniţial, el şi-a apărat poemul, susţinând că nu a luat în considerare conotaţiile istorice a comparaţiilor dintre oameni şi şobolani, tactică folosită în trecut de nazişti, în frunte cu Adolf Hitler, împotriva evreilor.

”Cuvintele folosite sunt dezgustătoare (...) fiind extrem de rasiste. Partidul Libertăţii trebuie să se distanţeze imediat şi fără echivoc de asemenea afirmaţii”, a declarat şi cancelarul austriac Sebastian Kurz.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici