Un politician de opoziţie din Rusia, reţinut la Moscova

Un politician de opoziţie din Rusia a fost reţinut la Moscova, afirmă un jurnalist şi un avocat, potrivit Reuters.

877 afișări
Imaginea articolului Un politician de opoziţie din Rusia, reţinut la Moscova

Un politician de opoziţie din Rusia, reţinut la Moscova

Ilya Yashin, un politician proeminent din opoziţia rusească, a fost reţinut luni la Moscova, au anunţat un avocat şi un jurnalist rus pe conturile lor de socializare.

Irina Babloyan, jurnalistă şi prezentatoare la fostul post de radio Ekho Moskvy, a declarat că Iashin a fost reţinut în timp ce ei se plimbau în parc.

„Mă plimbam cu prietenul meu, Ilya Yashin, în parcul ... Poliţia a venit şi l-a luat pe Ilya", a anunţat Babloyan pe Telegram.

Avocatul Vadim Prokhorov, care a reprezentat multe figuri din opoziţie, a declarat că Iaşin se afla în custodia autorităţilor pentru presupusa nesupunere faţă de un ofiţer de poliţie.

„Nu mi se permite să vizitez Departamentul de Poliţie Luzhniki (din Moscova) pentru a-l (vedea) pe Ilya Yashin, aflat în detenţie", a explicat avocatul pe pagina sa de Facebook.

Jurnaliştii străni nu au reuşit să verifice informaţiile din surse independente şi nu a existat o confirmare oficială a reţinerii din partea autorităţilor.

Yashin, deputat municipal pentru districtul Krasnoselsky din Moscova, este un critic deschis al războiului pe care Kremlinul îl numeşte „operaţiune militară specială".
„Rămân în Rusia. Am mai spus înainte şi repet în continuare: ruşii şi ucrainenii nu ar trebui să se omoare între ei. Dacă voi fi destinat să ajung în închisoare pentru discursuri împotriva războiului, voi accepta cu demnitate," a scris Yashin pe Twitter pe 7 martie.
De la începutul invaziei ruseşti în Ucraina, în februarie, mii de persoane au fost reţinute la proteste în zeci de oraşe din Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici